Cég neve: Statistical Products Hungary Kft.
Év: 2012
Pályázat azonosítója: EURÉKA Program 2012
Kategória: Kutatás-Fejlesztés
Elnyert támogatási összeg (eFt): 47 199
Iparág: Informatika
Régió: Közép-magyarországi
Projekt:

Nemzetközi kutatás-fejlesztési együttműködést elősegítő EUREKA programban való magyar részvétela Statistical Products Hungary Kft-nél az Unio Tender Europa Pályázati és Projektfinanszírozási Tanácsadó Kft. közreműködésével

 

A Statistical Products Hungary Kft. prosztatatrákos betegek LDR közelterápiájához kapcsolódó orvosi dokumentációk információinak automatizált kinyerését célzó rendszer kifejlesztésére, prediktív modellek létrehozására a beteg kiválasztás és kezelés ütemezés hatékonyságának növelésére nyert támogatást az EUREKA_HU_12 kódszámú, „Kutatási és Technológiai Innovációs Alap az EUREKA Programban való magyar részvétel támogatására” című nemzetközi pályázaton.


A vállalkozásnak jelen nemzetközi projekthez hozzáadott értéke maga a projekt alapötlete: szövegbányászati és NLP technikákkal hasznos információ kinyerése orvosi szövegekből majd azok felhasználása a terápia során.


A projekt egy konkrét onkológiai területre és azon belül konkrét problémák megoldására törekszik, amelyre vonatkozóan jelenleg nem létezik alkalmazás.


A párhuzamosan a két tagállam között folyó projektben az alkalmazást az angol mellett magyar nyelven is megvalósítják. A létrehozandó beteg kórtörténeti és információs adatbázis kiválóan alkalmas, a projekt elsődleges üzleti céljától függetlenül, klinikai kutatások statisztikai támogatására.

 

A Statistical Products Hungary Kft. 2005-ben alakult. Fő profilja statisztikai szoftverek forgalmazása, valamint az azokhoz kapcsolódó teljes körű szakmai támogatás és adatelemzői szaktanácsadás nyújtása közép- és nagyvállalatoknak, elsősorban bankok, biztosítók és telekommunikációs cégek számára. A SPH Kft. számos területen nyújthat segítséget üzleti problémák, kihívások megoldásában.


A cég komoly energiákat fordít kutatás-fejlesztésre. Igyekeznek megtalálni az üzleti élet és tudomány területén azokat a témákat, ahol a mesterséges intelligencia eszközök alkalmazása jelentős mértékben hozzájárulhat eddig új, innovatív módszertanok, termékek kifejlesztéséhez. Az EUREKA nemzetközi projektben a Statistical Products Hungary Kft. az egyetlen magyarországi résztvevő, aki a fő projekttag is egyben. 

A honlap megtekintéséhez javascript engedélyezése, és 9.0, vagy magasabb verziójú flahPlayer szükséges!

FlashPlayer letöltése

REFERENCIÁINK - NYERTES PÁLYÁZATOK

Az alábbiakban egy kivonatot talál referenciáinkból, ha részletesebb referencialistát szeretne, kérjük vegye fel a kapcsolatot irodavezetőnkkel!